Webinar: Plantebaseret mad i idrætsfaciliteter og klubhuse. Hvorfor og hvordan?
Er vegetarisk mad i idrætsmiljøerne urealistisk - eller vil det sætte en retning, som der er brug for i idrætsmiljøerne? Hør mere og vær med i diskussionen. Foto: unsplash.com
Det er svært nok at få idrætshallens eller klubhusets café til at fungere i forvejen, og nu kommer Dansk Vegetarisk Forening med et forslag om at styrke udbuddet af bæredygtige, vegetariske madretter i idrætsmiljøerne... Kan det overhovedet lade sig gøre at få et vegetarisk eller vegansk indhold ind i caféudbuddet? Og kan det lade sig gøre at regne den hjem og få gæsterne til at synes om idéen og købe produkterne?
På dette lille webinar giver den tidligere elitehåndboldspiller Casper Bilton og mad- og forbrugerspecialist Daniel Madsen fra Plantebaseret Videnscenter inspiration og helt konkrete redskaber til at få den sunde og bæredygtige plantebaserede mad til at indtage en større rolle i idrætsmiljøernes udbud.
Plantebaseret Videnscenter er en fælles platform etableret af Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening med fokus på at fremme viden om plantebaserede og økologiske råvarer i både private og offentlige køkkener – herunder idrætsmiljøer.
Dato:
Tirsdag den 26. august 2025 kl. 09.00-10.20. Webinaret foregår online på Zoom.
Tilmelding:
Gratis. Benyt dette link.
Vært:
IdrætsPlatformen og Dansk Vegetarisk Forening
Program:
09.00-09.10: Velkomst – Plant en spire til sundere idrætsmiljøer
Giver det mening at diskutere bæredygtig, plantebaseret mad i idrætshaller og klubhuse i en tid, hvor det er svært overhovedet at holde cafeteriaerne i gang? Velkomst og introduktion til dagens tema.
Henrik H. Brandt, daglig leder af IdrætsPlatformen Danmark
09.10-09.35: Plantebaseret mad i idrætsmiljøerne – hvorfor og hvordan i praksis?
Er det muligt at lave sunde og grønne retter i en travl idrætscafé – uden at gå på kompromis med økonomi, smag eller drift? Hvilke plantebaserede retter fungerer i praksis, og hvordan gør man dem attraktive for både børn, unge og voksne med sulten efter sport? Til sidst, men ikke mindst, hvorfor skal vi fokusere på det grønne mad?
Casper Bilton, projektleder hos Plantebaseret Videnscenter, og uddannet i sportsernæring og kostvejledning, tidligere restauratør med fokus på grøn ernæring og forfatter af bogen "Plant Power Fitness".
09.35-10.00: Hvordan sælger man plantebaserede løsninger?
Hvordan undgår man, at gode plantebaserede måltider ender som madspild? Hvordan rammer man bredt, så det grønne ikke kun tiltaler veganeren, men hele målgruppen – også i en idrætshal? Konkrete tips til promovering og formidling.
Daniel Madsen, projektleder & mad- og forbrugerspecialist. Daniel har arbejdet for Plantebaseret Videnscenter i festivalprojektet, der fokuserer på at få mere grønt på menuen og få det solgt på lige fod med de klassiske retter.
10.00-10.20: Dialog og opsamling
Spørgetime og åben dialog om erfaringer fra cafeteriaer og klubhuse. Hvilke udfordringer og muligheder oplever deltagerne selv? Hvordan kommer man videre i praksis, og hvor kan man hente inspiration og hjælp?
Vi går i dybden med temaet plantebaseret mad i idrætsmiljøerne på Idrættens Branchedage i Vejen den 11.-13. november 2025. Læs mere om konferencen på dette link.