Webinar: Stærke idrætskulturer som dynamo for fantastiske faciliteter

Illustration. Visualiering af Lystrup Svømme- og Aktivitetscenter ‘Momentet’, Lystrup Svømning (GPP Arkitekter)

Illustration. Visualiering af Lystrup Svømme- og Aktivitetscenter ‘Momentet’, Lystrup Svømning (GPP Arkitekter)

Webinar-serie: Aarhus-idrætten i forvandling. Fantastiske projekter og potentialer

Webinar 2. Stærke idrætskulturer som dynamo for fantastiske faciliteter
Onsdag den 17. marts kl. 15.30-17.00

Se alle oplæg fra webinaret
Se oplæg fra Højbjerg Badminton Klub
(en optagelse af webinaret er tilgængelig for deltagerne og IdrætsPlatformens medlemmer)

Når stærke idrætsforeninger med rod i bestemte idrætskulturer ruller sig ud for at skabe bedre rammer og tiltrække nye målgrupper til netop deres idrætsgren, kan de i mange tilfælde få fantastiske ting til at ske - især hvis de samtidig løfter blikket en anelse ud over deres velkendte idrætshverdag. I dette webinar præsenterer vi fire unikke faciliteter, som alle udspringer af ildsjæle fra konkrete idrætsgrene som badminton, gymnastik, svømning og atletik. Vi kigger også på, om de fire projekter trods deres rod i vidt forskellige idrætskulturer alligevel oplever fælles udfordringer, potentialer og mulig synergi for at udvikle Aarhus yderligere som idrætsby i de kommende år.

Pris:
Gratis for medlemmer af IdrætsPlatformen Danmark
kr. 100,- ekskl. moms for medlemmer af Idrætssamvirket Aarhus
Kr. 200,- ekskl moms for øvrige deltagere

Program

15.30-15.35
Introduktion og velkomst ved medstifter og daglig leder af IdrætsPlatformen, Henrik H. Brandt

15.35-16.45

Stærke foreningsmiljøer som dynamo for facilitetsudvikling:

Kapacitetsudvidelse ved egen kraft som konsekvens af klubudvikling
Højbjerg Badminton Klub har på få år gennemført en imponerende udvikling til Danmarks suverænt stærkeste talentmiljø i en forening med fremgang på stort set alle parametre: medlemstal, sportsligt niveau, motionsdeltagelse og sponsorindtægter. Fremgangen er så stærk, at klubben nu barsler med en fordobling af banekapaciteten gennem opførelsen af en helt ny buehal, som samtidig vil styrke tilgængeligheden for handicappede og skabe endnu bedre rammer for klubliv og cafédrift med øje for hele lokalområdet.
Michael Kjeldsen, sportschef, Højbjerg Badminton Klub

Springcenter Aarhus – motorikcentrum i evig bevægelse
Springcenter Aarhus med Gymnastik- og trampolinhallen fra 1994 og Motorikhallen fra 2010 har gennem alle årene været en af Aarhus mest unikke idrætsfaciliteter som center for gymnastik, motorik, leg og bevægelsesglæde, men foreningsmiljøet omkring hallen er tæt på at hoppe hovedet mod loftet i en kombination af stigende aktivitetsniveau og det befolkningsmæssigt stærkt voksende Vejlby-Risskov-område. Ejerkredsen bag halkomplekset er i fuld gang med at realisere planerne for næste etape af motorikkens centrum i Aarhus Kommune.
Lene Christiansen, centerleder, Aarhus Springcenter og Jens-Ole Jensen, formand for Aarhus Gymnastik og Motorik Hal

Lystrup svømning – fra lokal svømmehal til kraftcenter for vandaktiviteter
Svømmehaller er som regel blandt kommunernes mest benyttede, men også blandt de dyreste idrætsfaciliteter. Det hører til absolutte sjældenheder i dansk sammenhæng, at en lokale svømmeklub går forrest, når faciliteterne og paletten af aktiviteter skal udvides. Lystrup Svømning er med næsten 5000 medlemmer heller ikke en helt almindelig svømmeklub. Foreningen er for egen kraft i gang med at realisere tilbygningen ’Momentet’, som vil forvandle den traditionelle nuværende svømmehal til et moderne trænings- og bevægelsescenter med fokus på at skabe træning, læring og leg både i vandet, men også i arealet rundt om bassinerne til alle mål/aldersgrupper. Visionen med Momentet er også at lave sammenhængskraft mellem idræt, kunst og kultur samt at skabe anderledes og utraditionelle inden- og udendørs fællesskabsmiljøer med blandt andet udekøkken og tilhørende grillhytte for lokalområdet.
Camilla Jørgensen, administrerende direktør, Lystrup Svømning

Aarhus Atletik & Løbe Akademi – ny vitalitet gennem overgang til foreningsdrift
Aarhus 1900 Atletik & Løb overtog driften af den kommunalt ejede Marselisborghallen i 2011. Mindre end 10 år senere har foreningen formået at modernisere og udvide den slidte gamle hal til et levende trænings- og foreningsmiljø i absolut topklasse med optimale muligheder for atletiktræning, løb, bevægelsesaktiviteter og foreningsliv på alle niveauer. Nu går foreningen rundt med en drøm om også at få større indflydelse på etableringen og driften af et udendørs atletikstadion i stadionområdet.
Lars Nielsen, Akademi- og Sportschef, Aarhus Atletik & Løbeakademi (tidl. Marselisborghallen)

16.45-17.00
Diskussion, kommentarer og perspektiv: Hvad er fordele og risici ved at lade stærke idrætskulturer gå forrest i lokal facilitetsudvikling?

Andre webinarer og konferencer i serien:

Webinar 1. Ambitiøse bydelsprojekter i Aarhus-idrætten
Torsdag den 11. marts kl. 19.00-20.45

Webinar 3. Storbyens nye kraftcentre for idræt, oplevelser og sundhed
Torsdag den 18. marts kl. 09.00-10.40

Webinar 4. Entreprenørskab som drivkraft for fantastiske idrætsmiljøer
Torsdag den 25. marts kl. 17.30-19.00


Anlægskonference. Idrættens landkort og den levende storby
Tirsdag den 25. maj 2021 kl. 16.30-21.00
Sted: Ovartaci House (tidl. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole) Oluf Palmes Allé 11, 8200 Aarhus N)

Baggrund: Webinar-serien ‘Aarhus-idrætten i forvandling. Fantastiske projekter og potentialer’
Aarhus Kommune topper ikke ligefrem ranglisterne over facilitetsdækning på idrætsområdet, men efterspørgslen på attraktive idrætsmiljøer er enorm, og i alle hjørner af den voksende by er entreprenante græsrødder, lokale foreningsmiljøer og kommercielle aktører i færd med at udvikle nye spændende faciliteter og idrætsmiljøer, der vil styrke idrættens rammer og tiltrækningskraft i Aarhus Kommune i de kommende år. Få viden, redskaber og inspiration til at udvikle fremtidens stærke idrætsmiljøer gennem fire webinarer og en anlægskonference om ’Aarhus-idrætten i forvandling’ i løbet af foråret 2021. Efter webinar-serien vil IdrætsPlatformen Danmark invitere lokale anlægs- og udviklingsprojekter til at indgå i et uformelt landsdækkende netværk, som vil bidrage til endnu bedre idrætsmiljøer i fremtiden.

Arrangør:
IdrætsPlatformen Danmark

Partnere:
Århus Stiftstidende, Fonden Eliteidræt Aarhus, FO-Aarhus, Idrætssamvirket Aarhus

Previous
Previous

Webinar: Storbyens nye kraftcentre for idræt, oplevelser og sundhed

Next
Next

Webinar: Ambitiøse bydelsprojekter i Aarhus-idrætten